+385 99 292 0 292

Korčula

Korčula (0)
od/po osobi 0,00 KN

Opis

Drugi istraživači prije njega su promijenili zemljopis svijeta – Marko Polo je promijenio njegovu povijest! Otok Korčula neosporno drži privilegirani položaj među hrvatskim otocima. Ovdje se može pronaći više legendi, priča i spomenika nego bilo gdje drugdje. Stanovnici Korčule su poznati klesari, brodograditelji i pomorci te su ostavili svoj utjecaj diljem svijeta. Unatoč tome, svoja najbolja djela su ostavili za vlastiti grad. Doživite uske ulice, predivne crkve i čarobna mjesta u jednom od najbolje očuvanih srednjevjekovnih gradova na Mediteranu.
Nakon razgledavanja – slobodno vrijeme za ručak ili plivanje.
Na povratku ćemo stati u jedan od poznatih vinskih podruma Pelješca kako bismo kušali vrhunsko lokalno vino.


Raspored

 • Polazak

  Ukrcavanje putnika na unaprijed dogovorenim lokacijama.

 • Dolazak uSton

  ...gdje će putnici imati slobodno vrijeme za kavu, razgledavanje, fotografiranje zidina, i po želji, posjetiti Stonsku solanu.

 • Dolazak uOrebić

  odakle brodicom krećemo za stari grad na Korčuli.

 • Dolazak naKorčulu

  Na otoku bismo trebali biti oko 12:00, te će tada putnici imati slobodno vrijeme za razgledavanje grada i ručak u preporučenim restoranima. Mogućnost odlaska na plažu. U 15:00 se skupljamo u luci te putujemo natrag u Orebić. Kada stignemo, posjetiti ćemo lokalnu vinariju.

 • Dolazak uOrebić - lokalna vinarija

  Degustacija lokalnih vina s Pelješca, gdje će te moći i kupiti vina koja im se svide. Nakon toga se vraćamo u Dubrovnik, a predviđeno vrijeme povratka je oko 17:30-18:00 na mjesta polaska.